Kanne - Spa PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Wandelaars   

Kanne – Spa (76 km)

In de herfst van 2009 hebben we het eerste stuk door de Ardennen gelopen. Omdat het jachtseizoen was begonnen, moesten we hier en daar stukken omlopen. Dit waren zeker geen mooie opties en gewoon langs de grote weg. Bij het lopen van dit stuk GR5 is het zeker aan te raden om dit buiten het jachtseizoen te doen.

Ma 26 okt 2009
Hoog tijd om weer eens een stuk te GR5en. Tussen de vorige keer en nu is er een gezinsuitbreiding geweest. Ons zoontje Jelle is nog te klein om mee te gaan en die logeert lekker bij opa en oma terwijl papa en mama door het Belgische land stappen. We zijn met de auto naar Kanne gereden en hebben hem daar laten staan onder toezicht van de uitbaters van Auberge Kanne&Kruike.  Alles eenvoudig doch voedzaam en de kamer was netjes. Heel gezellig café met zeer gastvrije mensen.

We beginnen onze tocht vlak buiten Kanne met het oversteken van het Albertkanaal over de mooie brug. We gaan richting Eben-Emael. We zijn benieuwd naar het bouwwerk. Inderdaad vrij vreemd. We lopen langs de Geer over mooie en rustige paden. Licht stijgen en dalen. Mooi lopen om er weer even in te komen. Het is helder weer en we hebben goed uitzicht op de omgeving. De bomen beginnen al te kleuren.  Bij het plateau van Froidmont moeten we even een stukje klimmen. Bovenop is een enorme akker en er blaast een harde, frisse wind. Vanwege een luie boer, die de ploeg niet heeft opgetild bij het pad, moeten we over dikke kluiten aarde ploeteren. Daarna dalen we af naar Haccourt en steken we voor de laatste keer (echt) het Albertkanaal over en dan zitten we op een eiland. Land ingeklemd tussen het kanaal en de Maas. Op dit eiland slapen we vanacht in B&B Apricari. Een heel mooi gelegen B&B en de accomodatie mag er ook zijn. ’s Avonds eten we in Visé. De stad is ons trouwens ontzettend meegevallen. Ziet er beter uit dan het lijkt als je er langs komt op weg naar een bestemming in Frankrijk.

Image
Brug bij Kanne
Image
Eben-Emael

Di 27 okt 2009
Na een vrij goede nachtrust hebben we het ontbijt genuttigd in de keuken van de B&B. Een hele knusse keuken met veel prullaria (een hoop afstofwerk). Het gesprek verliep wat moeizaam doordat zij alleen frans sprak en dat van ons erg slecht is. Vandaag een monstertocht van 27 km naar pitoresk Olne. Waarom zo lang? Ik kon geen B&B’s vinden. Ik had ook beter op chambre d’hote kunnen zoeken. Er liggen er wat aan de route op een betere afstand dan 27 km.
De tocht van vandaag ging door een flink aantal uitgestorven dorpen. De meeste wel mooi, maar er is weinig tot niks te beleven. Horeca technisch was het dan ook geen hoogtepunt. Vandaag veel klimmen en dalen door rivierdalen en valleien. Door het klimmen ook veel uitzichten. Veelal op bebouwing, want we zitten onder de rook van Luik. We kunnen ook verschillende terrils zien. Klokslag vijf uur komen we moe in Olne aan. We bellen met de B&B en de gastheer Kris komt ons oppikken. We verblijven vannacht in het romantische Aux Quattre Bonniers. Hoewel niet op de route zeker een aanrader (sauna). We worden heel goed verzorgd door gastvrouw Kathleen.
wild: eekhoorn, patrijs.

Image
Journaal bijwerken

Wo 28 okt 2009
Na de huisgemaakte spaghetti van gisteravond hebben we nog niet echt honger, maar na de aanblik van eigengemaakt brood, wafels, koek, streekkazen, stroop en meidoorngelei kunnen we ons niet onbetuigd laten. Via de GR573 lopen we weer naar de GR5. Een mooi stuk trouwens. De zon komt er al vroeg bij en het is heerlijk wandelweer. Bij Fraipont zijn we de weg even kwijt. De combinatie van de stickers en het boekje werkt even niet. Wij zien er verdwaald uit en dus is er een behulpzame dame die ons de weg uitlegd. Ze legt in het frans uit hoe we naar Banneux moeten: .....la... a droite....bois....croix....d’accord? Eehh Oui. We lezen de tekst nog maar eens goed en dan zien we een sticker. Lang en veel klimmen vandaag met mooie uitzichten en niet al te veel asfalt.  Het laatste stuk door het bos na Spa was sprookjesachtig. Ook door het afnemende daglicht. Dan ziet alles er toch net anders uit.
wild: eekhoorn (wilde niet op de foto)

Laatst geupdate op ( Wednesday 12 September 2012 )
 
< Vorige